Een stevige koffer voor op reis

Het zomerseizoen zit eraan te komen, en veel Nederlanders kijken ernaar uit om een vakantie naar het buitenland te boeken om er een paar weekjes tussenuit te gaan. Wel komt het echter vaak voor dat de oude koffer niet meer werkt zoals behoren of gewoon versleten is. Dan is het tijd om een nieuwe koffer te kopen, maar wat is dan belangrijk?

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe koffer, is het van belang om een aantal punten in gedachten te houden. Het eerste punt is de stevigheid van de koffer. De douane en het personeel van het vliegveld is doorgaans namelijk niet erg voorzichtig met de bagage van reizigers. Om uw spullen veilig te houden, is het dus een goed idee om een koffer aan te schaffen met een harde buitenkant. Daarnaast gaat de koffer langer mee als deze stevig is. Als u op zoek bent naar een stevige koffer, is een Samsonite een goed keuze. Deze koffers hebben een buitenkant gemaakt van PVC, waardoor uw waardevolle spullen beschermd zijn tegen stoten en klappen.

Het is ook belangrijk om te bedenken of u twee of vier wielen wilt hebben. Een koffer met twee wielen is geschikt voor een lichtere koffer. Als u een zware koffer heeft, is het beter om voor een koffer met vier wielen te kiezen. Bij een koffer met vier wielen is het gewicht van de koffer beter verdeeld waardoor de koffer niet gaat kantelen. Wel zijn koffers met twee wielen geschikter voor ruiger gebied, zoals op de camping.

Geschikte beveiliging op uw koffer is ook van belang. Het laatste wat u wilt is dat vreemden uw koffer openen en tussen uw spullen neuzen. Hiervoor is het aanschaffen van een TSA slot een geschikte oplossing. Ook hier heeft Samsonite producten van. Het voordeel van een TSA slot is dat de douane een moederslot heeft, zodat het slot niet opengebroken kan worden.

Naast de buitenkant is de binnenkant van de koffer ook van groot belang. Ook de binnenkant van de koffer moet van goede kwaliteit zijn, om waardevolle spullen veilig op te bergen. Het komt vaak voor dat de binnenvoering van een koffer vaak scheurt, door het verschuiven van spullen. Om deze reden is het van belang om een koffer te kopen met veel vakjes en gordels, zodat uw spullen niet schuiven. Samsonite koffers heeft verschillende modellen met kleine en grote opbergvakken een binnen en buitenkant. Zo kunt u uw waardevolle spullen in de binnenvakken opbergen, en bijvoorbeeld reispapieren in het buitenvakje, zodat u deze altijd bij de hand hebt.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.