Lekker zwemmen op vakantie

Er zijn voor kinderen in de zomer veel plaatsen waar ze met plezier kunnen spelen.  Zeker op vakantie tijdens een warme dag willen ze graag verkoeling op zoeken. Waar het ook mag zijn maakt niet zoveel uit. Of dit nu in Australië is of in Noord-Amerika of tijdens het zeilen IJsselmeer. Toch zal een kind helemaal in zijn nopjes zijn wanneer hij kan spelen met water. Daarvoor heb je tijdens de zomermaanden meerdere mogelijkheden. Zo kan je met een kind naar een zwembad gaan waar hij/zij lekker kan spelen in het water en met de daar aanwezige speeltoestellen. Ook zijn er waterattractieparken. Hier zijn veel speeltoestellen. De waterspeeltoestellen staan hierbij allemaal in een waterbak die ondiep is, bijvoorbeeld 10 cm water. Nu is een spraypark een speelplaats dat in een zwemcomplex kan zijn aangebracht.

Spray park

Een spray park zal over het algemeen uit meerdere waterspeeltoestellen bestaan. Hierbij kan men denken aan waterglijbanen, palendorp, aangevuld met verschillende wateritems zoals watergordijnen of fonteinen. Een spraypark is altijd opgebouwd op een horizontale ondergrond. Het is ook een waterdoorlatende vloer. De kinderen worden in een spraypark uitgedaagd om op een veilige manier met water bezig te zijn. De splash park speeltoestellen die hierbij gebruikt worden kan men ook in een kinderbadje plaatsen. Met dergelijke toestellen die voor de kinderen zijn gemaakt kan men alle kanten op.

Zo’n speelwaterapparaat ziet men ook vaak in grote winkelketens of ergens in een winkelstraat. Er wordt dan via een boog water weggeschoten waar de kinderen onder door kunnen lopen. Er gaat hierbij geen water verloren. Via een met gaten geperforeerde plaat wordt het water weer opgevangen. Normaal zal een kind, wanneer hij van zo’n soort toestel gebruik maakt, niet nat worden.

 

De situatie

Men kan zich afvragen of dergelijke speeltoestellen geschikt zijn voor iedere situatie. Dat kan inderdaad. Dat kan men plaatsen in of naast bestaande kinderbaden. Ook zijn ze ideaal om te gebruiken wanneer er nieuwe kinderbaden worden aangelegd. Ook in speeltuinen en andere openbare ruimten zijn dit soort speelapparaten zeer geschikt.

 

Veiligheid

Er wordt gespeeld met water waarbij een kind altijd enthousiast zal worden. Omdat er een waterdoorlatende vloer is zijn de risico’s, die je wel in zwembaden met kleine kinderen hebt, hierbij tot een minimum beperkt. De doorlatende vloer zorgt hierbij voor de veiligheid. Toch is het verstandig altijd op je kind te letten wanneer hij met water speelt. Hij/zij kan overmoedig worden en misschien vallen, waarbij men hem/haar dan toch wel moet helpen. Deze manier van spelen met water is echter voor het kind een van de veiligste manieren om met water bezig te kunnen zijn.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.