Tips voor het meenemen van bagage op de motor

Het is lastig om op een motor veel bagage mee te nemen. Toch zijn er allerlei oplossingen bedacht om het nodige mogelijk te maken. Denk aan een motor bagagenet waarin je veel kwijt kan tijdens je ritten op de motor. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog allerlei andere opties met koffers en tassen die je kan monteren. Het is dan alleen de vraag wat de optie is die voor jou het best werkt. Dat kan je hier ontdekken.

Werken met een motorrugzak

Een motorrugzak is vaak de gemakkelijkste oplossing. De meeste motorrijders kiezen er ook voor. Je kan wel het best een specifiek model voor de motor gebruiken. Deze zijn steviger en slijtvast. Ook zijn ze waterdicht met het oog op de regen. Ze zijn ook aerodynamischer en zijn gemakkelijker vast te maken zodat deze goed blijft zitten.

Kiezen voor een tanktas

Het kan ook aantrekkelijk zijn om een tanktas op de tank te monteren. Dit houdt jouw rug vrij en dus voel je meer comfort. De tanktas is alleen niet groot. Je monteert deze met magneten, of met een tankring. Ook zijn er modellen met beugels en zelfs klittenband. Ze zijn er in verschillende maten zodat je genoeg kan meenemen op reis.

Gebruik een motorzadeltas

Een motorzadeltas gaat zoals je mag verwachten op of naast het zadel. Je kan de bagage zo gemakkelijker meenemen op de motor. Je moet alleen wel je partner thuislaten dan. Je maakt ze vast met klittenband. Er zijn ook tassen die het mogelijk maken om toch iemand mee te nemen. Daarnaast zijn ze er in verschillende maten en met regenhoes.

Bagagerol of roltas

Je kan een bagagerol of roltas gebruiken omdat dit lekker simpel is. Je kan het aan het zadel vastmaken en hebt zo een waterdichte zak waar alles in kan. De tas rol je op zodat deze niet meer ruimte inneemt dan nodig is. Dat maakt het voor elk soort vervoer heel aantrekkelijk.

Werken met zij- of topkoffers

Tot slot is er nog de motor topkoffer of zijkoffer. Die zijn van hard plastic of aluminium. Daar kan je veel in kwijt dat goed beschermd wordt. Ook is de koffer waterdicht. Je maakt ze vast met speciale beugels. Wel moet je er één voor jouw type motor kiezen. Het is ook belangrijk om het gewicht goed te verdelen. Je kan de koffer wel lekker op slot doen. Dit maakt het een extra gemakkelijke optie voor jou.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.