Vakantie Aruba

Een vakantie op Aruba kan het hele jaar omdat Aruba meer zonne-uren en zonnige dagen per jaar heeft dan elk ander Caribisch eiland. Vanuit Amsterdam vlieg je bovendien direct naar Aruba. De Arubaan heet je altijd met een grote glimlacht welkom en je voelt je direct thuis op het eiland, ook wel “One Happy Island” genoemd.

Het weer op Aruba

De gemiddelde temperatuur op Aruba ligt tussen de 28 en 32 graden en de zon schijnt elke dag minimaal 8 uur. Aruba is vrijwel geheel vlak en er staat vrijwel altijd een noordoostelijke passaatwind, die aanvoelt als een heerlijke briesje. Dus perfecte temperaturen; elke dag strandweer, maar nooit te heet om iets actiefs te doen. Omdat het ’s nachts nauwelijks afkoelt op Aruba kun je genieten van zwoele avonden onder de sterrenhemel.

De meeste kans op regen (regen seizoen) is in oktober, november en december. De buien meestal ’s nachts of vroeg in de ochtend en zijn juist heerlijk verfrissend, daarna volgt meestal een stralende dag. Door de regen staan de tropische planten en bloemen er dan extra mooi bij.

Stranden op Aruba

Je ziet het vaak op plaatjes: hagelwitte stranden met zand zo zacht als poeder en een azuurblauwe, kristalheldere zee. Palmbomen op het strand en strandhuisjes. Aruba heeft het!  Het bekendste strand van Aruba is Palm Beach. Hier zijn strandtenten, bars en restaurants op het strand, en dit is dé plek voor watersporten en ander amusement. De meeste stranden bevinden zich aan de zuidkant van het eiland. Er zijn wel 20 verschillende stranden, variërend van heel rustig tot stranden met veel faciliteiten. Alle stranden zijn voor iedereen gratis toegankelijk, dus je kunt overal je handdoek neerleggen en de zee in.

Aruba voor alle leeftijden

De kinderen vermaken zich in waterparken,  dierentuinen zoals de Donkey Sanctuary en Philips Animal Garden, maar er is ook een vlindertuin. In de zee kun je veilig zwemmen en diverse watersporten beoefenen. Er zijn veel restaurants met een gevarieerde keuken van Caribische gerechten tot Japanse sushi. Tot laat in de avond zijn de terrassen van cafés druk bezet.

Er zijn drie musea op het eiland: het historisch museum Fort Zoutman  het archeologisch museum en het Aloë Vera museum. Aloë is tevens het belangrijkste export product van Aruba. Bezoek ook het Nationale Park Arikok. Dit kan op verschillende manieren; met een Jeep, per fiets (mountainbike) of hiken

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.