Betalen op vakantie

Met je creditcard is het handig om in het buitenland betalingen te verrichten. Ben je met vakantie in een van de EER landen en kies voor je betalen in Euro’s, dan is dat kosteloos. Betaal je in Euro’s dan komen er kosten bekijken. Bij betaling met je betaalpas 1,1% aan koersopslag en bij betalen met een creditcard is het 2%.

 

Creditcard is veilig

Een creditcard is evenals debet kaarten een veilig betaalmiddel. Je creditcard is beveiligd met een pincode die jij alleen kent. Je mag ook bepalen of je pincode van je creditcard verandert of zelf kiest. De magneetstrip worden niet meer gebruikt omdat deze niet veilig zijn is. Skimmers kunnen de strip kopiëren door stiekem een apparaat te plaatsen. Dit apparaat kopieert dus alle gegevens die op de strip zijn opgeslagen. Met de chip is het niet mogelijk om de gekopieerde gegevens te gebruiken. Daarom wordt nu de chip gebruikt in plaats van de strip. Als een boef met de gekopieerde gegevens wil die gebruiken dan moet hij het kopieerapparaat in de chip plaatsen wat natuurlijk onmogelijk is.

 

Tips voor betalen op vakantie

Hier zijn enkele tips voor betalen als je op vakantie bent:

Je kunt geld meenemen van huis. Het is altijd handig om wat contant geld bij je te hebben als je op vakantie bent. Dit kun je gebruiken als je kleine uitgaven moet doen zoals het kopen van een flesje water of een flesje sap. Je hoeft ook niet gelijk op zoek te gaan naar een pinautomaat. Het is handig om contant geld bij de hand te hebben, vooral als je pas in het buitenland bent aangekomen en je de plaats nog moet verkennen. Zorg er wel voor dat je je portemonnee niet kwijtraakt en neem ook niet te veel mee.

Je kunt geld wisselen bij een wisselkantoor. Als je naar een niet-euro land reist, is het goed als je van tevoren wat euro omwisselt in de valuta van je vakantieland. Zo heb je bij aankomt in dat vreemd land lokale valuta op zak. Wissel wel niet gelijk veel geld in een keer.

Je kunt ook ervoor kiezen om geld op te nemen bij een geldautomaat. Als je in een Europees land je vakantie doorbrengt en geld opneemt via de geldautomaat, dan betaal je hiervoor geen kosten. Maar ben je niet in een Europees land, dan komen er wel kosten bekijken. Geld opnemen bij een geldautomaat in een niet-Europees land kan met je creditcard. Hiervoor betaal je 5 euro per opname.

Je kunt via je mobiel betalen. Tegenwoordig is het mogelijk om zonder je NFC-chip te betalen in winkels. Als je je NFC-chip niet bij de hand hebt, kun je gewoon via je mobiel betalen. Dat is erg makkelijk en snel en geld alleen voor kleine bedragen.

Betalen met je creditcard. Je kunt ook met je prepaid creditcard betalingen verrichten.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.