Dit zijn de 5 mooiste vaarroutes van Nederland

Nederland, een waterrijkland vol rivieren, meren, plassen en kanalen. Er zijn dan ook vele mooie vaarroutes te vinden in ons land. In de lente en zomer raden we je daarom ook zeker aan om een bootje te huren bij sloepdelen.nl en lekker te varen. Hieronder zetten we de … mooiste en leukste vaarroutes van Nederland op een rij.

Elfstedentocht

De Elfstedentocht met de boot; daar had je vast nog niet over nagedacht. Toch is het leuk om de officiële schaatsroute van de Elfstedentocht te varen. De vaarwegen zijn uitgediept en de route is een stuk vriendelijker voor boten dan dat hij vroeger was.

Middelseeroute

De Middelseeroute loopt dwars door Friesland, van Leeuwarden naar Sneek. Het is een prachtige route waarbij je dwars door de Friese natuur vaart. Deze route is gegraven in het midden van de voormalige Middelsee.

Westerschelde

Varen op de Westerschelde brengt je langs plaatsen als Vlissingen en Breskens; havenplaatsen met een echte Atlantische sfeer. De wilde zeearm transformeert langzaam tot een brave rivier waar je lekker rustig kunt varen. Het is een ideale manier om lekker tot rust te komen terwijl je geniet van puur Hollandse natuur om je heen.

Gorinchem

Gorinchem ligt op een plek waar vijf vaarwegen samenkomen. Het is dan ook een ideale plek om lekker te gaan varen. Je komt langs afwisselende vaarroutes waar je kunt ontspannen. Ga bijvoorbeeld dwars door de Betuwe, een echte aanrader.

Vlieland – Texel

Dit is een aanrader voor mensen die graag met een zeilboot gaan varen. De Waddenzee is namelijk een prachtig gebied. Houd wel rekening met het weer, want de Waddenzee kan een zware tocht worden. Tijdens de tocht kun je zeehonden tegenkomen en geniet je van de zilte zeelucht en een adembenemend uitzicht.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.