Buitenlandse gerechten in Nederland.

Er zijn veel verschillende buitenlandse gerechten die we in Nederland ook kunnen krijgen of klaarmaken. Daarvoor hoef je helemaal niet naar het buitenland! Breng de buitenlandse keuken in huis en probeer een van de vele gerechten. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Tapas

Je kent de resaurants wel: La Cubanita, El Mundo noem ze maar op. Tapas begint erg populair te worden in Nederland. Tapas eten is een veelvoorkomende activiteit in Spanje, waar het ook vandaan komt. Tapas kun je warm en koud eten. Er zijn wel honderden soorten tapas. Bekende gerechtjes zijn: tortilla de patatas, pinchos, serrano-ham met meloen en chorizo. Vergeet je niet een cerveza bij je tapas te bestellen?

Chinees

Chinees eten kunnen we natuurlijk niet vergeten. Hoewel we hier in Nederland wel een hele verwesterde versie hebben, krijgen we toch wat mee van de Chinese keuken. Wist je dat Pabi pangpang helemaal niet echt Chinees is? In de jaren ‘40 en ‘50 is dit gerecht speciaal voor Nederlanders die terugkeerden uit Nederlands-Indië aan het menu toegevoegd. Wat ga jij vanavond eten? Bami, kroepoek, Tjap tjoy en wil je daar misschien ook sambal bij?

Lahmacun

Laten we maar een lahmacun, doen? De Turkse pizza is ook over komen waaien vanuit het buitenland. Een lahmacun is een pizza met vlees, groente en heel veel knoflooksaus. Wist je dat dit gerecht in het begin werd gegeten door rijke Arabische sheikhs tijdens hun reis door de woestijnen? In Nederland wordt het vaak na een avondje stappen genuttigd om een beetje te ontkateren.

Sushi

De hype lijkt niet te stoppen! Overal in Nederland verschijnen nieuwe sushirestaurants. Van afhaal tot all you can eat.  Het Japanse gerecht sushi lijkt zijn toppunt nog niet bereikt te hebben. Om het helemaal af te maken, kun je ook naar een Japanse toko aan en een heerlijk glaasje sake bij de sushi te drinken.

Heb jij ook het water in je mond lopen nu? Misschien is een van bovenstaande gerechten een inspiratiebron voor je avondeten. Doe je ogen dicht en het is net alsof je op reis bent.

Eet smakelijk!

This entry was posted in Exotisch eten. Bookmark the permalink.

Comments are closed.