De 5 mooiste bezienswaardigheden in Namibië

Veel mensen die kiezen bij een rondreis in Afrika kiezen voor Zuid-Afrika, maar ook Namibië is een prachtige bestemming voor een avontuurlijke vakantie. Sterker nog, wij vinden Namibië nog veel mooier!

Hieronder hebben wij de 5 mooiste bezienswaardigheden in Namibië op een rij gezet. Wil je een rondreis door Namibië maken? Sable Tours biedt verschillende reizen in Namibië aan.

1. Lüderitz

Deze onverwachte nummer 1 in onze top vijf is in onze ogen echt een must-see in Namibië. Lüderitz is een bizar havenstadje in het zuid-westen van Namibië. Dit stadje ligt ver weg van alle andere populaire bezienswaardigheden in Namibië en wordt daardoor niet door iedereen bezocht. Het spotten van dolfijnen, flamingo’s en pinguïns is in Lüderitz ook mogelijk!

2. Nationale park “Etosha”

Een bezienswaardigheid die je zeker moet bezoeken tijdens je reis in Namibië is Etosha National Park. Dit is het bekendste nationale park in het land. De perfecte plek voor een avontuurlijke safari. Je kunt in dit park self-drive door het park gaan. In dit nationale park is de kans enorm groot dat wild gaat spotten, dit komt mede door de verspreide natuurlijke waterbronnen in het park. 

3. Fish River Canyon

Afreizen naar het warme zuiden van Namibië is zeker de moeite waard voor een bezoek aan de Fish River Canyon. Dit is de grootste canyon van Afrika en de op één na grootste ter wereld. Deze mooie en indrukwekkende plek is absoluut een bezienswaardigheid die je niet mag missen!

4. Dodevlei

In de buurt van de “Sossusvlei”, een andere beroemde hotspot in Namibië, ligt de sprookjesachtige Dodevlei. Dit is een gebied dat door droogte is geteisterd en bestaat uit een dorre, witte kleivlakte. Op deze vlakte is de grond gebarsten door droogte en vind je er enkel dode bomen. Een mysterieuze bezienswaardigheid dat zeker de moeite waard is. 

5. Windhoek

De prachtige hoofdstad van Namibië is Windhoek. Als je op reis gaat dan beginnen en eindigen de meest reizen in Windhoek. Veel reizigers willen direct de natuur beleven en wild spotten waardoor ze de hoofdstad zelf vergeten te bezoeken. Windhoek is een leuke stad om te ontdekken en zonde om links te laten liggen.

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.