Essentials voor als je met kinderen op vakantie gaat

Wanneer je kinderen hebt, ben je vaak dag in dag uit druk met hen in de weer. Vaak is de vakantieperiode dan een heerlijk moment om een beetje bij te komen. Toch levert met name de voorbereiding van de vakantie voor veel ouders stress op. Is er wel voldoende vermaak voor de kinderen op de vakantiebestemming? Zullen ze het wel leuk vinden? Vergeet ik niet om bepaalde belangrijke spullen in te pakken?

Allemaal vragen die de voorbereiding van de vakantie er niet rustgevender op maken. Daarom bespreken in dit artikel een aantal essentials die niet in je koffer mogen ontbreken als je met kinderen op vakantie gaat. Naast het lezen van dit artikel kwamen we hier ook nog een leuk artikel over je leest het hier: 5 onmisbare (!) inpaktips voor een zo relaxed mogelijke vakantie met kinderen.

Toiletartikelen

Omdat je in het buitenland niet altijd de merken toiletartikelen kunt vinden die je graag wilt gebruiken voor je kinderen, is het belangrijk dat je zaken zoals een kindertandenborstel, tandpasta, shampoo en andere huidverzorgingsproducten niet vergeet in te pakken.

Entertainment

Als het goed is ga je niet op vakantie om de hele dag je kinderen te entertainen en wil je zelf ook je rust pakken. Daarom is entertainment in verschillende vormen zeer belangrijk om mee te nemen. Denk hierbij niet alleen aan de tablet en andere elektronische apparatuur, maar ook aan speelgoed waarin kinderen hun energie kwijt kunnen. Voorbeelden hiervan zijn een strandbal, springtouw, zwemkleding, een tafeltennissetje, een voetbal en een strandschepje.

Medische artikelen

Wanneer je medicatie voor je kind gebruikt, moet je er niet aan denken dat je dat vergeet in te pakken. In het buitenland is de regelgeving vaak heel anders dan in Nederland en kan het een hele kostbare zaak worden soortgelijke medicijnen te kopen. Bovendien is het ook niet fijn om medicatie te gebruiken waarvan je nog niet weet of je kind er wel goed op reageert. Vergeet voor de zekerheid overigens ook niet om een medicijnenpaspoort bij de apotheek af te halen. Op die manier heb je altijd een officiële verklaring bij je over het feit dat je kind medicatie gebruikt.

Kleding

Natuurlijk vergeet je niet om kleding mee te nemen, maar het is daarbij aan te raden om voldoende extra ondergoed en sokken mee te nemen. Kinderen kunnen nu eenmaal een ongelukje krijgen en dan is het vervelend als de onderbroeken schaars zijn. Zorg ook voor reserveschoenen voor als je kinderen bijvoorbeeld in een plas stappen of door de modder hebben gelopen.

Het inpakken van je koffer

Nu je weet welke spullen belangrijk zijn om mee te nemen als je met kinderen op vakantie gaat, is de volgende stap: het inpakken van je koffer ook een kunst op zich. Doordat je namelijk zoveel spullen meeneemt, loop je al snel het risico dat je met ruimtegebrek te maken krijgt. Ook zijn kinderen erg goed in om binnen no-time een goed georganiseerde koffer om te toveren tot een complete chaos.

Om ruimtegebrek en het verlies van overzicht te voorkomen, zijn packing cubes de ideale oplossing. Dit zijn kleine opbergtasjes, waarmee je de verschillende soorten bagage overzichtelijk van elkaar kan scheiden. Je kunt dan bijvoorbeeld een tasje voor ondergoed en sokken inpakken en een tasje voor alle badkamerspullen. Door gebruik te maken van packing cubes kun je snel datgene uit je koffer halen dat je nodig hebt, zonder dat je alle spullen door elkaar gooit.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.