Hotelarrangement in het charmante Monschau

Het schilderachtige stadje Monschau ligt middenin de Eifel in Duitsland. Je rijdt er al in minder dan drie uurtjes naartoe, gerekend vanaf Utrecht. En toch bevind je je dan in een compleet andere omgeving. Dit pittoreske Duitse stadje met de vele typische vakwerkhuizen is met recht een pareltje te noemen en een interessante bestemming voor een hotelarrangement in de Eifel.

 

Historie en kunst in Monschau
De historische binnenstad van Monschau is uniek, omdat het al eeuwenlang bijna onveranderd is gebleven. Een van de grootste highlights van Monschau is de burcht, die dateert uit de dertiende eeuw. In de smalle straatjes kijk je je ogen uit naar de prachtige vakwerkhuizen. Ook kunstenaars hebben dit mooie stadje in de Eifel ontdekt. Daarom kun je een of meer van de ateliers en cultuurcentra bezoeken, met kunstwerken van glas en keramiek, beeldhouwwerken, schilderijen en tekeningen. Monschau is opgebloeid als gevolg van de textielindustrie. Wil je hier meer over weten, dan kun je een rit maken met het stadstreintje. Deze toeristentrein volgt een route door het centrum en eindigt bij de burcht. Het is dus wel een supertoeristische attractie, maar ook een handige manier om in korte tijd veel van Monschau te zien. Misschien zie je plekjes waar je later nog even terug wilt komen om er meer tijd voor uit te trekken.

 

Wandelen in de omgeving van Monschau

De omgeving van Monschau is bos- en heuvelachtig. Ideaal om een mooie wandel- of fietstocht in te maken. Ook enkele nationale parken liggen niet ver weg, zoals de Hoge Venen en Nationaal Park de Eifel. Het is leuk om de route te wandelen in Monschau-Rohren. Je wandelt dan door een prachtig bosgebied en er staan informatiebordjes langs de route. Zo leer je meteen ook het een en ander over de lokale natuur. Je passeert ook het Waldmuseum en een watermolen, die nog steeds dienst doet als zaagmolen.

 

Hotelarrangementen in Monschau en omgeving

Met een hotelarrangement in een van de charmante hotels in Monschau en omgeving zal je aan niets ontbreken. Je logeert in een comfortabele kamer voorzien van uitstekende bedden met Duitse donsdekens en donskussens, gevulde minibar, flatscreen televisie, gratis WiFi en ruime eigen badkamer met bad en/of douche. Wil je het nog luxer maken, dan kies je voor een suite. En hou je van lekker relaxen na een dagje sight seeing in Monschau, dan is een luxe hotel met eigen zwembad en wellnessfaciliteiten iets voor jou. Elke ochtend geniet je van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet met onder meer producten uit de Eifelregio en in het hotelrestaurant schuif je ’s avonds aan voor een heerlijk gastronomisch diner.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.