Logeren en culinair genieten in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg ligt lekker dichtbij. Dat scheelt weer een lange vliegreis om op je vakantiebestemming te komen. En door het heuvelachtige landschap en de gastvrijheid van de Limburgers heb je toch een beetje het gevoel in het buitenland te zijn. Ver van het massatoerisme kun je in Zuid-Limburg op zoek gaan naar mooie ‘onontdekte’ plekjes. Je kunt er genieten van een culinair arrangement en logeren in een kleinschalig hotel, dat vaak nog volgens de familietraditie worden gerund.

 

Gastronomie in Zuid-Limburg
In het bourgondische Zuid-Limburg staat lekker eten hoog in het vaandel. Dat merk je mede aan het grote aanbod culinaire arrangementen in hotels in Zuid-Limburg.  Naast traditionele streekgerechten biedt de menukaart voor de fijnproever ook verrassende verfijnde gerechten. Veelal wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van producten uit de streek. Je kunt kiezen voor een luxe sterrenhotel met gastronomisch restaurant voor een avondje uitgebreid dineren, maar ook voor een eenvoudig hotel met degelijke maar smaakvolle keuken.

 

Ouderwetse herbergen

In de pittoreske Zuid-Limburgse dorpjes heb je nog van die ouderwetse herbergen, die vroeger dienst deden als dorpscafé. Aangepast aan de moderne tijd zijn dit tegenwoordig kleine hotelletjes met uitstekend restaurant. Alles draait er om culinair dineren, de kamers zijn eigenlijk maar bijzaak. Zo hoef je na een avondje geproefd te hebben van de heerlijkste hapjes en de lekkerste wijnen, niet meer te rijden. Je rolt bij wijze van spreken zo van tafel je bed in.

 

Tegen de heuvels op fietsen kan iedereen!

Na al dat heerlijke eten is het tijd om het lichaam eens wat in beweging te zetten. Je zou het misschien niet direct denken, maar het best relaxed fietsen in de heuvels van Zuid-Limburg. Je denkt wellicht …’mij niet gezien die steile heuvels op fietsen’, vooral als je niet het meest sportieve type bent. Maar met een elektrische fiets is het voor iedereen een eitje.  Zonder al te veel spierkracht te hoeven gebruiken en zonder gehijg, fiets je zo tegen elke heuvel op. Als fietshuur niet in je arrangement is inbegrepen, dan zijn er talloze verhuurders van elektrische fietsen te vinden in Zuid-Limburg. Daarnaast kun je het huren van een fiets meestal ook via de receptie van je hotel regelen.

 

Uitstapjes in Zuid-Limburg

Heb je Zuid-Limburg met de fiets verkend, dan zijn er nog diverse andere leuke uitstapjes te maken. Wat dacht je van een bezoek aan de mergelgrotten, een dierentuin, een museum of een historisch stadje?  Zelfs een wijnproeverij met echte Nederlandse wijnen is mogelijk. In Zuid-Limburg wordt op verschillende plaatsen wijn verbouwd. Ook een excursie naar het Drielandenpunt in Vaals is een gezellig uitje voor het hele gezin.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.