Weekendje Wadden met kinderen

Maar zo’n half uurtje tot drie kwartier met de veerboot en je bent er, op vakantie! Of ga je liever zelf varen, huur dan een boot. Kijk hiervoor op barqo.co. Dat kan als je naar een van de Waddeneilanden gaat. Vooruit, misschien moet je eerst nog een of twee uurtjes met de auto naar de haven rijden, maar dan is je maximale reistijd wel bereikt. Want waarom teveel tijd verliezen als het om vakantie gaat. Zeker met kinderen op de achterbank zijn lange reistijden vaak geen goed idee.

 

 

Op Texel vindt je de mooiste stranden, die de vergelijking met die in Zuid-Europa zeker kunnen doorstaan. En bovendien is het hier op het strand nooit echt te heet, zoals in het Zuiden nog weleens het geval is. Vlieland is lekker compact. In een ochtend of middag maak je gemakkelijk een rondje in het dorp, door de bossen, de duinen en over het strand. Met een fiets of bolderkar kun je overal komen. Op Terschelling is het meest te doen voor de wat oudere jeugd en volgens inmiddels weer kinderloze volwassenen is Ameland het mooiste eiland van alle Waddeneilanden.

 

De Wadden zijn leuk voor een hele zomervakantie, maar ook een minivakantie of weekendje weg op de Waddeneilanden is de moeite waard. En met name kinderen hebben het er erg naar hun zin. Niet zo vreemd, want op de Waddeneilanden valt van alles te beleven.

 

Leuke activiteiten voor kinderen op de Waddeneilanden

Schipbreuk- en Juttersmuseum (www.juttersflora.nl)
In Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora in De Koog op Texel kunnen kinderen een juttersdiploma halen.  Kinderen kunnen er spelen tussen touwen en reddingsboeien.

 

Ecomare (www.ecomare.nl)
Bij Ecomare op Texel kun je zeehonden en bruinvissen bekijken. Zijn er zieke babyzeehondjes gevonden, dan worden die hiernaartoe gebracht om te worden opgelapt.
Rondleiding op een boerderij

Op Terschelling kun je een rondleiding krijgen bij een boerderij. Je kunt leren hoe een schaapshond de schaapskudde bij elkaar houdt en hoe er op ambachtelijke wijze kaas gemaakt wordt.

 

Natuurcentrum Ameland (www.natuurcentrumameland.nl)
In Natuurcentrum Ameland is een stukje Noordzee nagebouwd.  Onder andere rond een scheepswrak kun hondshaaien bekijken en andere vissen die voorkomen in de Noordzee.

 

Vuurtorens beklimmen
En dan zijn er de vuurtorens van de Wadden. Op bijna alle Waddeneilanden kun je de vuurtorens beklimmen om ze van binnen te bekijken. En om je te verbazen over het magnifieke uitzicht over de eilanden en de zee natuurlijk.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.