Powerbank op Zonne-energie: Ideaal voor een zon vakantie

Iedereen kent wel de powerbank. Een ideale tool om je telefoon batterij levend te houden wanneer je op het strand ligt. Maar wist je al wat de Powerbank op zonne energie voor jouw kan doen? Dan hoef je je powerbank niet eens meer thuis op te laden. Dit doet de zon voor je! Hieronder lees je wat zonne energie nog meer voor je kan doen.

Zonne-energie is een populair  onderdeel in energie-land. Dit is natuurlijk omdat deze vorm van energie altijd en overal beschikbaar is. Het kost niks. Daardoor worden producten die werken op zonne-energie  steeds populairder. En zonne-energie  is ook een goed alternatief voor andere vormen van energie die ooit op raken, zoals fossiele brandstoffen als gas, olie of kolen waardoor nog steeds veel elektriciteit en energie wordt opgewekt. De belangrijkste  reden voor het gebruiken van zonne-energie is natuurlijk  duurzaamheid. Omdat fossiel energie bronnen  raken niet alleen langzaam op, maar deze zijn ook zeer  milieubelastend.

Zonne-energie: groot en klein
Zonne energie wordt opgewekt door middel van zonnecollectoren.  De zonnepanelen  vangen het licht op. Fotonen in zonlicht raken de zonnecel, en worden daar opgenomen  door een halfgeleidend materiaal (meestal silicium). Negatief geladen elektronen worden vrijgemaakt om te bewegen, en veroorzaken hierbij een elektrisch potentieel. Het zonnepaneel is zo ontworpen, dat de zonnecel maar 1 kant op kan. Daardoor ontstaat er aan de ene kant van de cel een negatieve spanning , en de andere kant een positieve spanning. Op deze manier wordt er stoom opgewekt. De meeste mensen denken hierbij aan zonnepanelen voor op het dak van huizen of bedrijven. Maar er zijn ook steeds meer kleinere toepassingen op de markt te koop zoals powerbanks en gadgets.

 

Zonne-energie toepassingen voor in de tuin
Zonlicht is het beste te absorberen de buitenlucht, en daarmee zijn producten die buitenshuis worden gebruikt ook de eerste die in aanmerking komen om te draaien op zonlicht. De meest bekende gadget zijn waarschijnlijk de oplaadbare  buitenlampjes voor in de tuin.  Sommige buitenlampen werken met een aan/uit schakelaar of met en dag/nacht sensor en een LED strip. Daarnaast zijn er nog de lampen met bewegingssensor, die zelf aangaat wanneer het donker wordt om narigheden als inbraak te voorkomen.  Een andere toepassing  is de powerbank op zonne-energie. Hiermee is het mogelijk om een telefoon op te laden zonder stopcontact. Super handig als je op vakantie bent. Sommige opladers worden geleverd met verschillende kabels waarmee verschillende apparaten kunnen worden opgeladen, voor anderen is het wel noodzakelijk een eigen kabelt met USB-aansluiting mee te nemen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.