Even lekker een weekend er tussenuit

Ga je binnenkort lekker een weekend er tussenuit, even weg van alle verplichtingen en stress. Vaak hoef je daar niet zo veel voor mee te nemen, behalve een setje kleding en wat persoonlijke verzorgingsspulletjes. Een grote reistas is dan niet nodig, dan loop je onnodig met een onhandig grote tas.

 

Weekendtassen werden vroeger meestal alleen als praktisch gezien, waardoor je vaak kon kiezen uit een aantal stoffen, zwarte weekendtassen. Gelukkig is dat tegenwoordig veranderd en is er ontzettend veel keus uit allerlei verschillende weekendtassen. Zo kun je je spullen niet alleen praktisch meenemen naar je bestemming, maar ook stijlvol! Er is genoeg keus om een weekendtas te vinden die helemaal bij jou en je persoonlijke stijl past.

Vooral de leren reistassen hebben vaak een chique of stoere uitstraling, in het bijzonder de kleuren bruin en zwart. Glanzend leer zorgt voor een chique uitstraling, vaak met mooie glanzende details van metaal. Geschuurd leer ziet er ruig en stoer uit, in combinatie met een simpel design zonder al te veel poespas. Hoewel zwart en bruin het meest voorkomen, is leer in nog veel meer kleuren verkrijgbaar. Ga bijvoorbeeld voor een leuke, vrolijke kleur voor een unieke uitstraling die opvalt. Leer is relatief duur in aanschaf, ten opzichte van andere materialen die voor weekendtassen worden gebruikt. Voordeel is wel dat leer heel stevig is, waardoor het lang meegaat. Vaak wordt de uitstraling van het leer nog mooier naar mate je de leren tas gebruikt.

Weekendtassen zijn naast leer ook verkrijgbaar in andere materialen zoals canvas, nylon, katoen of polyester. De voordelen van deze materialen zijn dat ze lichter en goedkoper zijn dan leer. Daarnaast zijn deze stoffen makkelijker te bewerken qua kleur, waardoor er bij stoffen weekendtassen veel meer keus is uit verschillende kleuren en vrolijke prints. Wel zijn deze tassen vaak minder stevig, waardoor ze minder lang mee zullen gaan dan leren weekendtassen. Elk materiaal heeft voor- en nadelen en wat de belangrijkste eigenschappen zijn, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Bepaal van tevoren wat je van een weekendtas verwacht en kies jouw perfecte tas, waar je nog lang plezier van zult hebben!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.