Vakantie in Côte d’Azur

Het is een van de bekende gebieden in Frankrijk, de Côte d’Azur. Dit gebied is dan ook erg geliefd bij vele Nederlanders en mensen gaan er graag op vakantie. Het is echter een erg groot gebied en je kunt dus niet binnen een week de hele Côte d’Azur hebben bekeken. Daarom zijn hier een paar tips voor het bezoeken van de Côte d’Azur naast het leren van Frans via bedrijven zoals Interlect.

De zee

De zee is een van de redenen dat je naar de Côte d’Azur zou moeten gaan. De zee is er erg blauw en je kunt er heerlijk zonnebaden. Het is een van de mooiste zeeën in de wereld, vanwege de kleur van het water. Het is niet alleen helder maar heeft een erg mooie blauwe kleur. Het is niet voor niks dat vele mensen met hun boot aanmeren in de Côte d’Azur. Bovendien houden wij als Nederlanders sowieso wel van een lekkere strandvakantie. De zee is dus een echte aanrader.

Steden

Er zijn vele mooie steden in de Côte d’Azur. Denk maar aan plaatsen als Saint-Tropez, Cannes en Nice. Een ding wat opvalt aan deze plaatsen is, is dat er vooral rijke mensen wonen. De Côte d’Azur straalt dit uit in de vorm van luxe en vakantie. Je krijgt een echt vakantiegevoel wanneer je door deze steden loopt. Een stad die eigenlijk geen onderdeel is van de Côte d’Azur, maar wel vlakbij is en het zeker waard is, is de stad, en ook de eigen staat, Monaco. Dit is een enorme mooie en grote stad. Ook hier kun je even het strand bekijken, maar ook het paleis is erg mooi. Bovendien heb je hier dat vakantiegevoel van die andere steden nog vele malen meer. Daarnaast is het leuk om te weten dat je waarschijnlijk langs of over de racebaan van Monaco loopt. Er wordt jaarlijks een formule 1 race gehouden in Monaco die gewoon midden door de stad loopt.

Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon is een enorme rivier. Mensen spreken vaak ook van de Europese Grand Canyon. Deze rivier moet je zeker een keer bezocht hebben tijdens je vakantie in de Côte d’Azur. Daarnaast kun je via organisaties vaak gaan raften of kanoën in deze rivier. Bovendien kun je dit gebied aan canyoning doen. Dit zijn allemaal erg leuke activiteiten, maar je moet natuurlijk wel van een beetje avontuur houden.

Fietsverhuur Nice
Villa Valbonne (12km Cannes)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.