Je elektrische auto opladen

De elektrische auto is steeds meer in opkomst. Indien je in het bezit bent van een elektrische auto kun je jouw auto opladen met Yeetpower. In samenwerking met vastgoedeigenaren is, inmiddels al op heel veel plekken in Nederland, een groot netwerk van laadpunten gebouwd. Daar kun je jouw elektrische voertuig veilig opladen. Maar niet alleen in Nederland kun je als automobilist gebruik maken van Yeetpower. Het is internationaal! De laadpunten zijn er ook over de grens zoals in Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk. 

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Allereerst heb je hiermee lage energiekosten. Ten tweede betaalt de belasting mee. Dit houdt in dat je geen aanschafbelasting of wegenbelasting betaalt. Je draagt tevens bij aan het milieu aangezien er veel minder CO2 (40%) uitstoot is dan benzine- of dieselauto’s. Een andere prettige bijkomstigheid is dat de elektrische auto superstil is! Hoewel er nu uit vele hoeken commentaar komt dat de auto te stil is, wat weer nadelig is voor de verkeersveiligheid. Er zijn nu plannen deze elektrische auto minder stil te maken. En tot slot: de auto is in tegenstelling tot de benzine/dieselauto’s goedkoper om te onderhouden. Dat is weer prettig voor je portemonnee. 

Zitten er ook nadelen aan elektrisch rijden?

Uiteraard zijn er ook nadelen te noemen. Ten eerste zijn de oplaadpalen niet op iedere hoek van de straat te vinden. Dus als je net in een afgelegen gebied bent, zou het zomaar kunnen dat je nergens een oplaadpaal treft. Duitsland en Frankrijk hebben bijvoorbeeld minder oplaadpunten dan Nederland. Even snel opladen? Indien je een bedrijf bezit en tussendoor even snel moet tanken kun je dit ook wel vergeten; de oplaadtijden zijn aanzienlijk langer dan wanneer je benzine gaat tanken. Bovendien zijn er nog niet zo heel veel van deze auto’s en daardoor zijn ze veel duurder in aanschaf dan een model op diesel of benzine.

Hoe werkt het opladen van een elektrische auto?

Misschien ben je ook wel benieuwd hoe zo’n laadpunt nu precies werkt. Wil je je auto opladen met Yeetpower? Online kun je vinden waar alle oplaadpunten zijn. Allereerst laad je de auto dus op met elektriciteit, dit tot wel 350 kW. En niet alleen als particulier kun je er gebruik van maken, maar ook zakelijk gebruik behoort tot de mogelijkheden. Diverse autoverkopers hebben inmiddels wallboxes in hun showroom zodat ter plekke de voertuigen van stroom kunnen worden voorzien; deze wallboxes kunnen ook elders geïnstalleerd worden. Tevens kun je een compleet systeem laten installeren voor op het bedrijventerrein, of bij hotels en sportcomplexen. Het tegelijk opladen van meerdere auto’s is daarbij geen probleem! Dit zorgt voor een efficiënter gebruik van stroomverbruik en parkeerruimte. 

Aanschaf

Ben je overtuigd geraakt? Of wil je toch liever nog even wachten? Het is handig om te weten dat je voor een elektrische middenklasse auto die je nieuw of tweedehands aanschaft subsidie kunt aanvragen. Dat scheelt toch weer in aanschafprijs. Momenteel betaal je ongeveer 23.000 euro als je een elektrische auto aanschaft. De verwachting is dat de prijs zal dalen in de toekomst.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.