Ontdek de hoogtepunten van Indonesië

Een Indonesië rondreis wordt veelal gezien als één van de vakanties die je maar een enkele keer in je leven maakt en wordt de laatste jaren telkens populairder onder Nederlanders. Het land bestaat echter uit meer dan 15.000 eilanden en daardoor is het van belang dat je weet waar je moet wezen om zoveel mogelijk uit je reis te halen. Deze blog geeft je een aantal tips zodat je goed voorbereid aan je rondreis door Indonesië kunt beginnen.

Jakarta

De hoofdstad van Indonesië heet Jakarta en ligt op het eiland Java. Hier vlieg je vanaf Amsterdam gemakkelijk heen en daardoor is het een goede plaats om jouw rondreis te starten. In deze stad wonen een kleine 10 miljoen mensen en deze wereldstad moet je echt een keer van dichtbij ontdekken. Het is hier zo gigantisch druk dat veel mensen na een aantal dagen al de rustigere plekjes van Indonesië willen ontdekken, maar ondanks de drukte is het een plek die je zeker een keer gezien moet hebben. Een aanrader is het maken van een fietstocht door de stad. Middels zo’n tocht ontdek je plekken waar je anders nooit zou zijn gekomen!

Yogyakarta

Yogayakarta is een sultanstad en ligt midden op het eiland Java. Als je hier bent is het een aanrader om ook Borobudur te bezoeken, waar je een geweldige zonsopkomst kunt bekijken vanaf het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Het heiligdom staat ook op de UNESCO wereldwonder lijst. Een andere hotspot is het paleis van de sultan, het Kraton. Qua cultuur zit je in Yogyakarta echt perfect!

Bali

Het relatief kleine en zeer bekende eiland dat bijna elke Nederlander kent kun je zeker niet overslaan bij je rondreis. Je Bali rondreis kun je goed in Ubud starten, aangezien dit ook wel het hart van het eiland wordt genoemd. Ubud is een culturele hotspot, gelegen tussen de groene rijstvelden, waar je naast cultuur spotten ook heerlijk kunt eten. Daarnaast zijn de stranden bij Kuta, Denpasar en Legian geweldig als je van surfen en feesten houdt!

Al met al een aantal plekken die jouw rondreis door Indonesië geweldig kunnen maken!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.