De leukste plekken van Kreta om te bezoeken

Wie op vakantie gaat naar Kreta heeft de tijd nodig om alle hoogtepunten te bezoeken. Het is namelijk een groot eiland en er is van alles te doen. Zowel voor liefhebbers van geschiedenis, cultuur, kunst of mensen die voor het uitgaan komen is er van alles te doen. Je hebt dan ook al snel circa drie weken nodig om de leukste plekken te bezoeken. De meeste mensen hebben niet zo lang de tijd tijdens hun vakantie. Daarom komen wij met de hoogtepunten van het eiland.

Wat zijn de hoogtepunten van Kreta?

Hieronder hebben we een overzicht met de hoogtepunten van Kreta en in het kort een verder uitwerking van iedere bezienswaardigheid of activiteit. Voor het vinden van de bezienswaardigheden maak je gebruik van de kaart van Kreta.

  • Knossos: Dit is wellicht de meest geboekte excursie van het hele eiland. Knossos was ooit (tijdens de Minoïsche tijd) de hoofdstad van het eiland. In het verleden zijn er veel opgravingen gedaan die je er vandaag de dag kunt bewonderen. Een excursie naar deze oude stad en het zien van de opgravingen is een leuke dagactiviteit.
  • Het eiland Spinalonga: Ook deze plek is zonder twijfel een van de hoogtepunten van het hele eiland. Het eiland is te vinden ten noordoosten van Kreta voor de kust van Elounda. Met de boot kunt je het eiland dan ook bereiken vanaf de badplaats Elounda of Agios Nikolaos. Op het Spinalonga eiland is een oud Venetiaans fort te bewonderen.
  • Nog verder richting het noordoosten is de badplaats Vai te vinden, ook wel bekend als Vai Beach. Zoals de naam al zegt is deze plek bekend vanwege het schitterende strand dat er te vinden is. Achter het strand is een schitterend palmenbos gelegen.
  • De plaats Chania dat in het noordwesten van het eiland is gelegen is ook een bezienswaardigheid op zich. Deze plaats heeft veel van zijn authenticiteit uit het verleden weten te behouden. De mooiste plek is de Venetiaanse haven waar tevens allerlei restaurants en barretjes zijn te vinden.
  • Tot slot is de Samariakloof het bezoeken waard. Deze enorme kloof is de grootste van het eiland en tijdens een excursie kun je een wandeling maken van zelfs vier uur.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.