Op vakantie met je e-bike: Hier moet je op letten

De meeste mensen brengen dagelijks vele uren zittend door en zien de vakantie daarom als het perfecte moment om in beweging te komen. Niet zo vreemd dus dat fietsvakanties steeds meer aan populariteit winnen. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om op vakantie te gaan met hun elektrische fiets. Zo ervaar je namelijk wel dat heerlijk vrije gevoel dat je ook op een normale fiets hebt, maar lever je minder inspanning dankzij de trapondersteuning van de e-bike. Trek jij er deze zomer op uit met de elektrische fiets? Heerlijk! In dit artikel zetten wij een paar punten op een rij waar je aan moet denken voor je op fietsvakantie gaat. Zo ga je heerlijk voorbereid de weg op!

 

Een onbezorgde fietsvakantie op je e-bike

Wanneer je op vakantie gaat met je elektrische fiets wil je natuurlijk het liefst zo lang mogelijk lekker doorfietsen. Zorg er daarom voor dat de accu van je e-bike voor vertrek helemaal is opgeladen. De actieradius van je accu geeft aan hoe ver je kunt fietsen zonder tussentijds te hoeven opladen. Meestal ligt de actieradius rond de 150 kilometer en het is zelfs mogelijk een upgrade te laten uitvoeren waardoor deze nog hoger komt te liggen. Wanneer je een recreatieve fietsvakantie hebt gepland, zal je met een gemiddelde e-bike accu dus letterlijk een flink eind komen. Mocht je het zekere voor het onzekere willen nemen dan kun je uiteraard ook een extra accu meenemen. Zo weet je echt zeker dat je zorgeloos op je e-bike kunt blijven rijden.

Voor vertrek zorg je natuurlijk voor een goed opgeladen accu, maar uiteindelijk zal je tijdens een fietstocht onvermijdelijk energie verbruiken. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel oplaadpunten waar de accu weer kan worden opgeladen. Met name in Nederland zelf is aan oplaadpunten geen gebrek. Wil je niet voor verrassingen komen te staan? Zoek dan online op waar deze punten zich precies bevinden. Zo kun je de fietsroute die je aflegt op je e-bike hier eventueel op afstemmen. Buiten de landsgrenzen kan het soms wat lastiger zijn een laadpunt te vinden. Let erop dat de e-bike overal kan worden opgeladen waar een stroomaansluiting is van 220 volt.

Weer eens wat anders: een georganiseerde fietsvakantie

Als je eigenlijk geen zin hebt om vooraf routes uit te stippelen en het liefst niet al te veel research doet voor vertrek kun je overwegen om mee te gaan met een georganiseerde reis. Steeds meer organisaties bieden tegenwoordig vakanties aan met de elektrische fiets. De route is dan al voor je bedacht, evenals de accommodaties waar je ‘s nachts zult verblijven. Vaak is ook de huur van een e-bike ter plekke inbegrepen. Je kunt je aansluiten bij een groep of ervoor kiezen om zelf (of samen met iemand anders) een fietsvakantie op maat te boeken. Fijne vakantie!

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.