werken in het buitenland

Scuba duiken in het Great Barrier Reef, Gorilla’s zien in Borneo, de zeven wereldwonderen zien, op een kameel rijden door de Sahara rijden en er zijn nog zoveel meer mooie bestemmingen om naartoe te reizen. Er komt geen einde aan mijn bucketlist en om die gehele bucketlist af te strepen zal ik de hele wereld over moeten reizen. Helaas ben ik slechts een arme student die leeft op studiefinanciering en een bijbaan. Ondanks dat je behoorlijk wat geld per maand kan lenen is het toch geen vetpot.

 

Daarom heb ik besloten het anders aan te pakken. Volgend jaar ben ik afgestudeerd en heb ik wel de tijd, maar niet het geld om te gaan reizen. Dat schiet natuurlijk niet op en daarom kwam ik op het idee om werken en reizen te gaan combineren. Waarom zou je vastgeplakt in Nederland moeten blijven zitten als er nog zoveel meer is achter de veilige weidelanden van de Achterhoek. Daar achter is nog zoveel meer te zien en te beleven. Ik zal gaan werken in het buitenland om zo geld te verdienen op de locatie van waar ik prachtige reizen kan maken. Mijn bucketlist in Nederland heb ik wel zo een beetje gehad en daarom moet ik de grens over.

Het lijkt me leuk om met dit avontuur te gaan beginnen door te werken in Griekenland. De economie trekt ook daar weer aan, waardoor er weer meer banen zijn. Bovendien zijn ze daar altijd op zoek naar Nederlandse werknemers in de horeca en toerisme branche om goede service te kunnen leveren aan de Nederlandse toeristen.

Daarbij komt dat Griekenland gewoon een prachtig land is. Honderden eilanden, mooie steden als Santorini en Athene, helder blauwe zee en heerlijke stranden. Ik ben dol op de zee en zwemmen en daarom trekt eilandhoppen in Griekenland mij zo erg. Heerlijk op een boot met de wind in je haren van eiland naar eiland varen. De natuur bekijken, quad rijden en af en toe ook gewoon een luie dag op het strand. Misschien romantiseer ik dit avontuur een beetje, maar toch klinkt dit plan mij als muziek in de oren.

 

Natuurlijk zal ik een hoop moeten werken om dan weer mijn vaste lasten, boodschappen en bovenal al mijn avonturen te kunnen bekostigen. Maar werken in Griekenland is al een avontuur op zich. Werken in een vreemd land, met andere gewoontes, een andere taal en wie weet wel heel ander werk dan dat ik gewend ben om te doen. Ik vind het spannend, maar heb er ontzettend veel zin in!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.