Rondreis door Sri Lanka. Waar begin je?

Rondreis door Sri Lanka. Waar begin je?

Een Sri Lanka vakantie is één van de meest veelzijdige vakanties die je maar kunt boeken. Via Footprint Travel is het mogelijk om je eigen rondreis samen te stellen en wordt er geheel rekening gehouden met jouw wensen. Maar waar begin je dan eigenlijk? Wil je eeuwenoude koningssteden bezoeken? Of ga je liever op safari en bezoek je verschillende natuurparken? Footprint Travel helpt jouw je ideale Sri Lanka rondreis-op-maat samen te stellen. In dit blog maak je kennis met de mooie plekken die Sri Lanka te bieden heeft en krijg je een aantal tips voor het starten van je rondreis.

Negombo

Je Sri Lanka rondreis kan je het beste beginnen in Negombo. Vanaf het vliegveld in Colombo kun je gelijk richting Negombo reizen. Deze stad is iets rustiger dan Colombo. Hier kun je even tot rust komen na je lange vliegreis aan de lange zandstranden. Dit kun je uiteraard ook doen als eindpunt van je reis.

Galle

Vanaf Negombo kun je verder naar het zuiden trekken richting het stadje Galle. Dit is een gezellig vestingstadje. Vroeger is is Sri Lanka een kolonie van Nederland geweest en in dit vestingstadje zie je nog de ouderwetse Nederlandse architectuur. Erg leuk om een dag te ontdekken! Ga dan gelij keven langs Galle Fort voor het kopen van leuke souvenirs.

Yala Nationaal Park

Na een bezoek aan Galle kun je verder met je rondreis richting Tissamaharama. Hier kun je het Yala Nationaal Park bezoeken. Dit is het bekendste nationale park van Sri Lanka. Ga op safari en kijk je ogen uit! Dit park is namelijk één van de beste plekken om een luipaard te spotten. Nu je toch in Tissamaharama bent kun je gelijk het meer Tissa Wewa bezoeken. Naast prachtige natuur in de jungle is er rondom dit plaatsje ook ruimte om de natuur te ontdekken rondom prachtige meren. Tissa Wewa is een prachtige plaats om de zonsondergang te aanschouwen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.