Zuid Afrika: wat je écht moet zien

Als men denkt aan Zuid Afrika dan denkt men gelijk aan prachtige natuurgebieden en de Big Five. De leeuw, olifant, luipaard, buffel en de neushoorn. Het is natuurlijk geweldig om deze dieren eens in hun natuurlijke leefomgeving te bekijken en dat maakt Zuid Afrika een hartstikke bijzondere bestemming. Daarnaast heeft dit land een Nederlands tintje, aangezien de VOC hier vroeger veel handel dreef. Dat uit zich vandaag de dag nog steeds in het feit dat veel Zuid Afrikanen ‘Afrikaans’ spreken, wat lijkt op het Nederlands. Naast haar exotische invloeden zijn er dus ook Nederlandse invloeden te ontdekken in dit land. Al met al is het een geweldige ervaring om eens een rondreis Zuid Afrika te maken en via Footprint Travel kun je deze reis gemakkelijk zelf samenstellen. Zo kun je je volledig richten op de bestemmingen die jij het liefst wilt bezoeken. In deze blog wordt een stukje van het prachtige Zuid Afrika uitgelicht, zodat je een idee krijgt wat er allemaal te zien is in dit land.

 

Krugerpark – Route 62 – Kaapstad

Het is fantastisch om je Zuid Afrika rondreis te starten bij midden in de natuur en het Krugerpark is daarvoor een ideale optie. Dit nationale park is één van bekendste wildparken van Zuid Afrika. Het nationaal park Kruger vindt je in het noordoosten van Zuid Afrika. Hier kun je de Big Five spotten en is het mogelijk om op wandelsafari te gaan. Na een bezoek aan dit park kun je de Route 62 volgen van Port Elizabeth naar Kaapstad. Deze route is ongeveer is 850 kilometer lang en brengt je langs de meest prachtige natuur. Eenmaal beland in Kaapstad kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wijnproeverij in de stad Stellenbosch of breng je een bezoek aan het Robbeneiland. Dit eiland ligt voor de kust van Zuid Afrika en was een voormalige leprakolonie die later als gevangenis werd ingericht tijdens de tijd van de Apartheid.

 

Dit was maar een topje van de sluier en Zuid Afrika is enorm veelzijdig. Via Footprint Travel kun je zelf je rondreis inrichten en zo optimaal rekening houden met jouw interesses. Zo ervaar je pas een unieke vakantie!

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.