Salsa leren voor je op vakantie gaat

In Latijns Amerikaanse of Caribische landen is dansen een belangrijk deel van de cultuur. Je zult zien dat overal waar een speciale gebeurtenis is (of juist gewoon een heel alledaagse bijeenkomst) er altijd muziek en dans bij komt kijken. Lekker eten overigens ook. Dansen is belangrijk en in een bepaalde stijl dansen ook. In deze blog nemen we met je door waarom dansles leuk en belangrijk is om salsa te leren. 

Een bijzondere vakantie

Wanneer jij een Latijns Amerikaans of Caribisch land goed wilt leren kennen (en de mensen die er wonen) dan is geen medium zo effectief als de salsa. We bedoelen hier niet het Spaanse woord voor saus, maar de naam van de dans. Als je in een van deze landen bent, bijvoorbeeld Cuba, dan is het heel leuk als je kunt dansen. Zeker als je opzoekt bent naar een nieuwe liefde of je gewoon op het culturele vlak wilt begeven, of allebei. Je weet het tenslotte maar nooit tijdens een verblijf in zo’n exotisch land. Als je geen salsa kunt dansen op een salsa-avond, dan is dat niet heel erg, maar dat valt dan wel snel op. (Dit kan overigens ook een voordeel zijn, trouwens de meeste blanke Europeanen vallen daar snel op, maar dat terzijde). Wat ga je doen om dit te leren? 

Hoe kun je salsa leren? 

Er zijn tal van manieren hoe je salsa kunt leren. Een vriend of vriendin kan jou hiermee helpen. Ook op Youtube valt er veel te ontdekken. Een andere, doorgaans wat effectievere manier, is het volgen van salsa dans lessen. Op deze manier heb je een ervaren instructeur die je de beginselen bijbrengt. Dan sta je een stuk zelfverzekerder op de dansvloer tijdens je vakantie. Natuurlijk is het erg leuk om ook in Nederland af en toe een salsa dansfeest te bezoeken. Dan hou je de bewegingen en pasjes een beetje bij. Veel plezier tijdens je vakantie en succes met de lessen in salsa.

This entry was posted in Reizen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.