Carcassonne – een leuke tijd op het platteland

Als je Carcassonne nog niet hebt gespeeld, dan heb je zeker wat gemist. Als de enige familiebordspellen die je hebt gespeeld Monopoly, Levensweg, Zeeslag, Slangen en Ladders en dergelijke zijn, dan wacht er een hele nieuwe ervaring op je.

Kan de hele familie genieten van Carcassonne?

Absoluut. Als je de ene tegel aan de andere kunt koppelen, dan kun je Carcassonne spelen. En iedereen doet graag mee aan het bouwen van het bord. Elke keer dat je speelt, krijgt het platteland een andere dimensie en levert het een nieuwe ervaring op. Het is nooit twee keer hetzelfde bord.

Het is leuk voor alle leeftijden om te spelen – jongeren vinden het leuk om simpelweg stukjes bij elkaar te passen, het bord te bouwen en met hun Meeples te plaatsen, terwijl oudere spelers de strategische aspecten zien en voor punten gaan.

Geloof ons op ons woord – je wilt dit spel echt in je familiespel in je collectie hebben.

Er zijn ook al aardig wat uitbreidingen voor Carcassonne. Op deze manier kan je het basisspel uitbreiden of een heel nieuw stand alone spel kopen. We hebben er zelf een paar geprobeerd en ze zijn erg leuk om te spelen. Eén van die uitbreidingen is bijvoorbeeld Carcassonne Kooplieden & Bouwmeesters.

Carcassonne als Gateway Game

Wat is een gateway game? Gateway Game verwijst naar een spel dat wordt gebruikt om het ijs te breken voor een nieuw soort spelervaring. Het zijn de spellen die de poort openen naar een nieuwe wereld van bordspellen.

Dus als de enige spellen die je bent tegengekomen de spellen zijn die je ziet in Albert Heijn of Blokker, dan raden we je aan je horizon te verbreden. Loop gewoon binnen bij je plaatselijke spellenwinkel en je zult versteld staan van wat je zult vinden.

Waar wacht je nog op? Carcassonne is een geweldig spel met een geweldig spelmechanisme, heeft geweldige stukken, en biedt superveel plezier!

This entry was posted in Vermaak. Bookmark the permalink.

Comments are closed.