Tips wat te doen tijdens vakantie in Curaçao

Bon Bini! Welkom bij je ultieme reisgids voor het eiland Curaçao, die alles behandelt wat je moet weten over een bezoek aan het zonnige eiland Curaçao.

Ik wist niet zo goed wat ik zou verwachten bij een bezoek aan Curaçao. Maar na mijn bezoek overtrof Curaçao mijn verwachtingen, en het is een van mijn favoriete eilanden in het Caribisch gebied geworden.

Het eiland ligt buiten de orkaangordel weer waardoor het eiland het hele jaar door warm en zonnig is met weinig neerslag. De mensen op het eiland zijn zo vriendelijk, en omdat Curacao een autonoom land is binnen het Nederlandse Koninkrijk, krijg je echt die Europese flair binnen het eiland. Plus, ik kon ook niet heen over de prachtige ongerepte stranden met ongelooflijke snorkel- en duikmogelijkheden.

Curacao is een perfecte bestemming voor allerlei soorten reizigers: gezinnen, stellen, meidenuitstapjes, groepsuitstapjes, en meer, met verschillende soorten activiteiten, stranden, en dingen om te doen. Laten we ons verdiepen in de eilandgids van Curaçao.

Waar ligt Curacao? 

Curacao ligt in de zuidelijke Caraïbische Zee en ligt tussen de eilanden Aruba en Bonaire, en 40 mijl ten noorden van Venezuela. Deze drie eilanden vormen samen de ABC-eilanden: Aruba, Bonaire, Curaçao.

De ligging van Curacao is buiten de stormgordel, dus je vindt er het hele jaar door een zonnig en droog klimaat met minder regenval. In feite merk je op het eiland een woestijnachtige begroeiing. Cactussen gedijen hier goed en ze hebben zelfs cactussoep om te proeven als je hier bent)

Wanneer Curacao bezoeken?

Er is eigenlijk geen slechte tijd om Curacao te bezoeken, voor het zonnige weer, maar je loopt wel het risico op wat lichte regen in de maanden oktober-december. Maar vergeleken met de andere Caraïbische eilanden valt er in totaal veel minder regen.

De maanden met de minste regenval zijn van februari tot juni, met een gemiddelde van een centimeter per maand.

En let op, hou je hoed goed vast! Curaçao is een winderige bestemming met passaatwinden die je op het strand beslist zullen afkoelen. 

Hoe kom je op het eiland Curacao

Afhankelijk van je reisroute en waar je verblijft zijn er een paar manieren om je op het eiland Curacao te verplaatsen: auto huren, taxi, of bus. 

Een auto huren: Als je van plan bent een van de vele Curaçaose stranden te bezoeken, kun je voor die dagen het beste een auto huren. Een taxi nemen van je hotel naar een strand voor een enkele reis kost meer dan je huurauto voor die dag.

Je vindt autoverhuurstations op het vliegveld, en sommige verhuurbedrijven hebben bureaus in grotere hotels.

Uit persoonlijke ervaring blijkt dat je het beste een auto kunt huren, bij een lokale gespecialiseerde partij zoals AutoHurenopCuracao.nl, zodat je tijdens je verblijf meer kunt zien en verkennen. De wegen zijn modern, gemakkelijk te berijden, en elk strand & elke activiteit heeft duidelijke borden zodat je niet verdwaalt!

Taxi: Taxiritten zijn beschikbaar en zijn te herkennen aan een bordje op het dak en de letters TX op het nummerbord. Als je rit niet met meter is, zorg dan dat je vóór de rit een prijs afspreekt.

Bus: Je kunt ook de plaatselijke Mini-Bus gebruiken om de stranden te bereiken. Je vindt ze met het woord ‘BUS’ op het nummerbord. Deze bussen rijden over het hele eiland en de tarieven variëren van 0.50-2.00, maar er is geen vaste dienstregeling.

De stranden op Curacao bliezen me omver! In tegenstelling tot Curaçaos buur Aruba waar er één lang strand is, heeft Curaçao zo’n 40 stranden en elk heeft zijn eigen karakter en wordt beschermd door kliffen en inhammen.

De stranden van Curacao hebben uitstekende snorkel- en duikplekken voor verbazingwekkend zeeleven. Ik spotte zelfs zeeschildpadden bij Playa Piskado. Omdat het zo veel ongelooflijke stranden zijn, staan in mijn post Beste stranden van Curaçao meer details over welke stranden je niet mag missen. Hier zijn een paar van mijn favorieten:

– Cas Abao: Cas Abao heeft een grote strook wit zand dat uitloopt in kristalhelder water. Dit strand is geweldig voor alle zwemmers, en er is een bar, restaurant, douches, massage, en duikwinkel ter plaatse. (P.S. de mangosmoothie hier koelt je af en is heerlijk)

– Playa Kenepa: Playa Kenepa is het grootste strand van Curacao en heeft een natuurlijke ontspannen sfeer. Dit is een van de populairste bij de plaatselijke bevolking en in het weekend wordt het erg druk op Playa Kenepa, dat open is met snacktrucks. Ook is er gratis toegang.

– Playa Porto Marie: Playa Porto Marie is een ander groot ontspannen strand met zacht zand en helder water. Wat deze uniek maakt zijn de wilde varkens die in de late namiddag rond 5/6 uur over het strand zwerven.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.