Dit moet je echt niet missen tijdens je bezoek aan Griekenland

Griekenland is, zoals we allemaal weten, een van de mooiste landen ter wereld. En hoewel het misschien gemakkelijk is om gewoon de Akropolis of het Parthenon te gaan bekijken, zijn er veel mooiere plaatsen, als je weet waar je moet kijken.

De beroemdste plaatsen in Griekenland

Er zijn verschillende plaatsen in Griekenland die op onze lijst van beroemde plaatsen in Griekenland zijn gekomen. Deze beroemde plaatsen in Griekenland zijn onder andere Santorini, Nafplio, en Mystras.

En dan is er nog de hoofdstad van Griekenland, Athene. Het is de grootste stad van Griekenland en biedt toeristen veel te doen. De belangrijkste attracties voor toeristen hier zijn het bewonderen van de oude Griekse architectuur en een wandeling rond de Akropolis

Wat is er allemaal te doen in Griekenland?

De wateren rond Griekenland bestaan uit de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee. Beide zeeën hebben eilanden die bezocht kunnen worden tijdens je vakantie in dit gebied. Er is veel te zien in de Egeïsche Zee, zoals Mykonos en zijn windmolens, Sifnos en zijn plaatselijke wijngaarden, Kos en zijn stranden, Patmos en zijn kloosters, Leros en zijn privéstranden en nog veel meer. Ook in de Middellandse zee liggen verschillende prachtige eilanden, waaronder Kreta, Rhodos, Corfu, Kefalonia, Zakynthos, Paros, Tinos, Chios en Lesbos. 

Met een boot of het vliegtuig kom je verder

In Attica en de Peloponnesus zijn er veel geheime eilanden, die alleen per boot of vliegtuig bereikbaar zijn. De stranden op deze eilanden zijn prachtig; ze hebben wit zand met turkoois water! Er zijn ook veel mooie kleine baaien waar je kunt zwemmen en ontspannen in de zon.

Wat Griekenland zo mooi maakt, zijn de ontelbare eilanden. Sommige zijn groot genoeg om er een stad op te bouwen, maar er zijn er ook veel die klein genoeg zijn voor mensen om er een huis op te bezitten. Op deze kleine eilandjes vind je vriendelijke Grieken die je met open armen zullen ontvangen en je heerlijk authentiek Grieks eten zullen geven. Bovendien gaat er natuurlijk niets boven ontspannen op een boot met je vrienden en familie en genieten van het uitzicht vanuit je huis aan zee!

Varen in de Saronische Golf

De Saronische Golf ligt in het noordoosten van Griekenland en is de thuisbasis van twee bekende en populaire eilanden: Hydra en Poros. Naast deze prachtige plekjes zijn er ook tal van kleinere, minder bekende eilanden die een bezoek waard zijn tijdens het varen in de Saronische Golf, zoals Aegina en Spetses. Deze eilanden hebben veel traditionele Griekse huizen die al eeuwenlang worden gebruikt; sommige hebben nog steeds hun oorspronkelijke inrichting!

This entry was posted in Reizen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.