Wanneer boek jij je Tanzania vakantie?

Een Tanzania vakantie zou eigenlijk op ieders verlanglijstje moeten staan. Tanzania is een land dat je gezien moet hebben als je van de prachtige Afrikaanse natuur houdt en als je wilt genieten van de parelwitte stranden met palmbomen die langs de kust van de Indische Oceaan op je wachten. Als je van een gegarandeerde zonvakantie wilt genieten dan boek je een vakantie naar het eiland Zanzibar dat als semi autonoom land tot Tanzania behoort. Op het vasteland van Tanzania vind je gezellige steden waar je je hart op kunt halen op de gezellige markten en in de oude steden waar het heerlijk cultuur snuiven is.

Duiken op Zanzibar tijdens je Tanzania vakantie

Liefhebbers van de duiksport kunnen hun hart ophalen tijdens een Tanzania vakantie. Vooral vanaf het eiland Zanzibar kun je mooie duikspots bezoeken waar je de prachtige wereld onder water prima kunt aanschouwen. Het water van de Indische Oceaan is kraakhelder en de kleurrijke koralen en tropische vissen zijn dan ook uitstekend te zien en te fotograferen. Zowel ervaren als beginnende duikers kunnen hun hart ophalen.

Een onvergetelijke safari in Tanzania

Tanzania is ook het thuisland van de ‘big five’ de vijf grootste wilde dieren van Afrika, te weten de Afrikaanse olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en het luipaard. Deze dieren zijn volgens jagers het lastigst om te doden en worden daarom de big five genoemd. Desondanks zijn er altijd wel stropers actief die het toch proberen. De dieren zijn beschermd en de jacht is verboden. Naast de big five vind je in de nationale parken van Tanzania natuurlijk nog meer Afrikaanse dieren zoals antilopen, zebra’s en giraffen. Tijdens een safaritocht krijg je hopelijk een groot deel ervan te zien.

Oude steden met een rijke geschiedenis

Tanzania heeft een aantal mooie steden met een rijke geschiedenis die je tijdens je Tanzania vakantie zeker moet gaan bekijken. Het bekendst is de stad Dar es Salaam aan de kust, de grootste stad van het land met ruim 4 miljoen inwoners en tevens de belangrijkste haven. De hoofdstad Dodoma ligt verder in het binnenland van Tanzania. Hier zetelt de regering van het land. Ondanks dat het parlement hier sinds 1996 zetelt zijn veel overheidsdiensten nog steeds in Dar es Salaam gevestigd. In de oude stad Stone Town vind je mooie Ottomaanse kastelen en gezellige markten waar de geur van kruiden je al van ver tegemoet komt.

Een Tanzania vakantie boeken

Als Tanzania ook jouw hart heeft veroverd en je zou er graag eens een vakantie doorbrengen dan kun je direct online jouw Tanzania vakantie boeken. Hiervoor kun je onder andere terecht bij Tanzaniaspecialist.nl. Dit gespecialiseerde reisbureau biedt mooie reizen aan waarbij je het land leert kennen op een indrukwekkende manier. Of je nu wilt gaan duiken, zonnen of rondreizen, alles is mogelijk. Je kunt Tanzania het hele jaar door bezoeken omdat het tropische klimaat ervoor zorgt dat het weer er altijd aangenaam is. Wil je de haaienkolonies bezoeken dan moet je rekening houden met de periodes dat zij de baaien langs de Afrikaanse kust aandoen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.