Wil jij gaan backpacken in Zuid Afrika?

Zuid Afrika is een fantastisch land en veel Nederlanders kiezen ervoor om hier te gaan backpacken. Het land is een van de meest stabiele landen in Afrika. Er valt echt van alles te zien in Zuid Afrika. Zo heb je er fantastische natuurgebieden waar je verschillende diersoorten kunt bezichtigen. Wanneer je een dier in het wild ziet is dit natuurlijk heel anders dan in de dierentuin. Nog een voordeel voor Nederlanders tijdens het backpacken in Zuid Afrika is dat het Afrikaans nog erg veel weg heeft van het Nederlands. Het is goed mogelijk om je verstaanbaar te maken in het land.

Wat valt er te zien tijdens het backpacken in Zuid Afrika?

Tijdens het backpacken in Zuid Afrika zijn vooral de diersoorten en de natuurgebieden erg interessant. Een echte toeristentrekker zijn bijvoorbeeld de Big Five. Dit zijn vijf van de gevaarlijkste diersoorten van Afrika voor jagers. Het is fantastisch om tijdens je rondreis in Zuid Afrika op zoek te gaan naar deze diersoorten. Vraag jij je af welke diersoorten er tot de Big Five behoren? Dat zijn de leeuw, de buffel, de zwarte neushoorn, de luipaard en de leeuw. Vind jij het zeer belangrijk dat jij deze dieren spot wanneer je besluit om rondreis door Zuid Afrika te maken? Dan is het vooral aan te raden om de nationale parken van het land te bezoeken. Hier is de kans het grootste dat je de dieren aantreft. Je kunt uiteraard ook een gids inhuren.

Behalve de natuurgebieden zijn ook de steden leuk om te bezoeken. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die gaan backpacken in Johannesburg en niet veel verder dan dat gaan. Dit zegt al genoeg over hoe ontzettend veel er wel niet te zien valt in de steden van Zuid-Afrika. In de steden hangt meestal een gezellige sfeer. De mensen zijn er echt ontzettend vriendelijk, net als op de meeste plekken in Zuid-Afrika. Er zijn echter ook veel criminelen actief in de grote steden. Daarom is het belangrijk dat je goed op dure spullen zoals je camera let. De criminaliteit is eigenlijk het enigste nadeel van dit prachtige land.

Het klimaat in Zuid Afrika is fantastisch!

Voor toeristen is het klimaat in Zuid-Afrika echt perfect. In de zomers is het er heerlijk warm en zelfs tijdens de winter in Zuid-Afrika is het weer goed te doen. Het kan in de winter ’s nachts nog wel flink koud worden, maar lang niet zo koud als de winters hier in Nederland. Het klimaat in Zuid-Afrika vormt dus niet snel een probleem. Dit maakt het backpacken in Zuid Afrika natuurlijk erg aantrekkelijk. Je kunt zo namelijk zelf bepalen wanneer je gaat backpacken. Het enigste waar je rekening mee hoeft te houden is je eigen vakantieperiode en de prijzen van de vliegtickets. Er is in Afrika ook nauwelijks een tijdsverschil met Nederland waardoor jij je niet hoeft aan te passen aan het ritme in dit land. Ben jij benieuwd naar hoe jij je reis het beste kunt inplannen? Kijk dan eens op reisjevrij.nl.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.