Alleen reizen of met groep?

Wanneer je wilt gaan reizen kan je dat helemaal zelf doen of je kan deelnemen in een voorgeplande groepsreis. Aan beide keuzen zitten voor en nadelen. Voor veel mensen is een groepsreis te beperkend en gaan liever alleen op reis. Maar het heeft ook zo zijn voordelen. Er zijn veel dingen van te voren geregeld en scheelt een hoop uitzoeken. Hieronder zijn de afwegingen om alleen of in een groep te reizen tegen elkaar uitgezet.

Alleen reizen

Het grootste voordeel van alleen reizen is dat je in verhouding de meeste controle hebt over de tour. Je kan zelf kiezen waar je naartoe gaat en hoe lang je daar blijft. Is er een plek die tegenvalt dan kan je snel weer vertrekken en langer blijven daar waar je het wel naar je zin hebt. Het nadeel is wel dat je er tijd en moeite in moet steken om dit allemaal uit te zoeken. Een ander voordeel is wel dat je op plekken kunt komen waar groepen vaak niet komen. Doordat er plekken zijn waar weinig accomodatie is voor groepen, omdat er bijvoorbeeld te weinig slaapplekken zijn, kan men daar alleen wel komen en bijzondere plaatsen bezichtigen waar men gewoonlijk niet komt.

Groepsreizen

Het grootste voordeel van groepsreizen is dat alles voor je is geregeld. De reisleider heeft de rit zelf vaak gemaakt en weet alle leuke plekken direct te vinden waardoor men tijd bespaart. Je kan op die manier veel meer plaatsen bezichtigen dan wanneer je alleen zou gaan. Het nadeel is wel dat je geen controle hebt over welke locaties dat zijn. Als er dus iets tussenzit wat je niet bevalt dan zal je die rit uit moeten zitten. Een voordeel is echter wel dat de reisorganisatie van tevoren al afspraken heeft gemaakt met sommige bedrijven, musea en andere toeristische attracties waardoor je bijvoorbeeld niet in een lange rij hoeft te staan om een kaartje te bemachtigen. Verder is men in een groep van alle gemakken voorzien. Zo zal de reisleider in veel gevallen als tolk op kunnen treden en kunnen waarschuwen voor oplichting en dergelijken.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.