Het plezier van een roadtrip

In deze blog ga ik vertellen waarom je per sé minstens één keer in je leven een roadtrip moet maken. Ik ben een grote fan van roadtrips – ik heb ze gemaakt in Australië, Noorwegen, Frankrijk, Duitsland, Amerika en nog veel meer landen. Wat ik in de loop der jaren heb geleerd is dat het niet zozeer gaat om waar je naartoe reist, maar om hoe je reist en met wie.

De vrijheid van een roadtrip

Een van de meest voor de hand liggende redenen waarom je met de auto moet reizen is dat je enorm flexibel bent: geen dienstregelingen, geen planningen. Je kunt doen wat je wilt en hoeft niet vooraf al tot in detail te plannen waar je naartoe gaat en wat je gaat doen. Wil je graag nog een keer surfen? Hup, dakdrager op het dak en gaan! Je geniet van complete vrijheid en niemand houdt je tegen.

De spontaniteit

Een van deze twee dingen zal gebeuren tijdens je roadtrip: óf je rijdt en een van je passagiers leest een bordje of ziet iets in de verte en wil het graag verkennen, óf je ontmoet medereizigers die je vertellen over geweldige plekken die je niet van plan was te bezoeken. Wat nu? Wees spontaan en neem eens die omweg! Vergeet niet dat je totale flexibiliteit hebt en geen schema hoeft te volgen. Misschien slaap je uiteindelijk niet in de stad waar je vanavond van plan was te crashen. Maar wat maakt het uit? Het is niet alsof er iemand op je aan het wachten was. Laat je verrassen!

De muziek

Ken je al die scènes uit films waarin mensen luisteren naar leuke muziek en dansen en zingen terwijl ze rijden en hier enorm van genieten? Als je op reis bent met goede vrienden die net zo gek zijn als jij en van dezelfde muziek houden, kan een roadtrip niet misgaan. Dus kies de juiste mensen, kies de juiste muziek en start die motor!

De verloren tijd

Herinner je je dat je als kind alle tijd had om met je vrienden om te gaan? Nu we volwassen zijn moeten we naar ons werk gaan en hebben we veel verantwoordelijkheden gekregen. Wanneer is de laatste keer dat je echt tijd hebt gehad voor je vrienden? Gebruik een roadtrip om te praten over alles wat je vroeger ook met elkaar deelde toen je nog jong was. Bij de overgang van tieners naar volwassenen ging er iets verloren; een roadtrip is hét moment om verloren tijd in te halen!

Het avontuur

Als je op reis gaat, probeer dan niet alles te plannen. Het gaat om de ervaring. Probeer alle ‘’Hoe lang duurt het nog?’’-vragen te vermijden. Het gaat om de leuke pauzes, grappen en grollen, de landschappen en de gesprekken. Probeer te genieten van je reis en maak je geen zorgen over dingen die in het verleden gebeurd zijn en die nog gaan gebeuren. Het gaat om genieten van het moment. Enjoy!

This entry was posted in Reizen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.