De beste fiets –en wandelroutes in Drenthe

Iedereen kan op zijn tijd wel eens een frisse neus in de natuur gebruiken. Drenthe is hier de perfecte plek voor. Het prachtige afwisselende landschap kun je op verschillende manier ontdekken. Stap jij op de fiets of ga je toch met de benenwagen? In deze blog leer jij de beste fiets –en wandelroutes in Drenthe kennen.

Een stukje geschiedenis

Om de historie mee te krijgen tijdens het fietsen in Drenthe kun je voor de hunebedroute kiezen. Tijdens deze route van 45 kilometer fiets je door de oer natuur van het Holtingerveld, ontdek je een stukje geschiedenis bij de hunebedden en kom je het historische plaatsje Dwingeloo tegen. Binnen 2,5 uur heb jij de route afgerond en kan je ook nog eens zeggen dat je 767 calorieën hebt verbrand.

Het dorp waar Shakespeare leeft

Tijdens deze 3 uur durende route door het Nationaal Park Drents-Friese Wold fiets je onder anderen langs het plaatsje Diever. In Diever vind je 37 bijzondere tegels waarvan elke tegel staat voor een stuk wat Shakespeare heeft geschreven. Om die reden wordt het dorp ook wel ‘het dorp waar Shakespeare leeft’ genoemd. Zo wordt de herinnering aan deze schrijven levend gehouden door de inwoners van Diever.

Het plankenpad

Tijdens het bewandelen van deze route ontdek je het mooie nationale park Dwingelderveld. De tocht van 5,5 kilometer neemt jou via een plankenpad mee door de natuur. Helaas is deze wandelroute niet geschikt voor kinderwagens, maar mogen aangelijnde honden wel mee. Bij het startpunt kun je genieten van een bakje koffie met gebak, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit voor het einde te bewaren.

De radiotelescoop van Dwingeloo

Voor de echte ruimtevaart liefhebber is er een speciale wandelroute. Tijdens het wandelen in Dwingeloo kom je veel interessante plekken tegen waaronder een plek waar de radiotelescoop van Dwingeloo te vinden is. Hier kun jij kennismaken met de geschiedenis van deze telescoop en wat de huidige functie hiervan is. Zo maak je jouw bezoek aan Drenthe ook nog educatief en kun je op de houten bankjes genieten van je lunch.

Of je er nou voor kiest om het landschap in Drenthe op de fiets of lopende te ontdekken, er is in ieder geval genoeg te zien!

This entry was posted in Reizen, Vermaak. Bookmark the permalink.

Comments are closed.