Wat zijn de verschillen tussen een laminaat- en PVC vloer

In deze informatieve blog kom je alles te weten over welke voor- en nadelen er aan gebonden zijn, wanneer je gaat of van plan bent om op vakantie te gaan, en toch in die tussentijd een vloer wilt aanleggen. 

Verschil 1: kosten 

Het eerste verschil zit hem in de kosten. Een laminaatvloer is goedkoper dan de PVC vloer. Het aanleggen van een vloer kan per bedrijf verschillen. Per vierkante meter kost een laminaatvloer tussen de 15 en 50 euro en een PVC vloer kan een bedrag zijn tussen de 28 en 100 euro. Voor een vloer is dat vrij hoog. 

Verschil 2: keuze afhankelijk van huisdier 

Bij het kiezen van een laminaatvloer, is het belangrijk om rekening te houden met je rondlopende viervoeter. Omdat een huisdier nagels heeft, kan die beschadigingen achterlaten op de vloer. 

Heb je een huisdier? Kies dan voor een laminaatvloer en niet voor een PVC vloer.

Overeenkomst 1: onderhoud

Misschien zou je het niet denken, maar er zijn toch overeenkomsten tussen de twee verschillende soorten vloeren. De eerste wordt als ‘fijn’ gezien. 

Je hebt weinig onderhoud aan deze vloeren. Deze vloeren zijn erg sterk qua materiaal en ze gaan dus lekker lang mee. Dit scheelt je weer tijd en onnodige kosten.   

Overeenkomst 2: PVC en laminaat zijn (bijna) hetzelfde

Als je geen houten planken wilt, is dat geen probleem. De twee alternatieven zijn de laminaat of de PVC vloer. Of je nou voor de ene of de andere gaat, de verschillende vloeren lijken ontzettend op elkaar. Het is te vergelijken met een eeneiige tweeling.  

Samenvatting

Wil je een vloer aanleggen, waarbij je op kosten bespaard en een huisdier hebt? Dan is het een juiste beslissing, om de keuze te leggen bij een laminaatvloer. 

Wil je een PVC vloer, dan is het ideaal voor vloerverwarming en hoor jij geen geluid als je wilt lopen door je huis.
Ben je op zoek bent naar een laminaatvloer? Kijk dan eens op de website van laminaat-plaza.nl. Deze winkel heeft een ruim assortiment van laminaatvloeren naar jouw smaak. Dus heb je genoeg om uit te kiezen. 

This entry was posted in Tips. Bookmark the permalink.

Comments are closed.