Op vakantie? Kies een autoverzekering die bij je vakantie past

Iedere autobezitter is verplicht om een verzekering af te sluiten. Dit is in de wet vastgelegd en geld voor iedereen. De autoverzekering is verplicht om schade die je veroorzaakt bij andere te dekken. Ben jij de schuldige in een ongeluk en veroorzaak je schade aan een voertuig of persoon, dan kan dit hoog in de kosten oplopen. Niet iedereen heeft dan voldoende geld om dit som geld te kunnen betalen. De basisverzekering voor auto’s dekt deze schade wel. Maar wat voor soort autoverzekering en bij welke verzekeraar je hem afsluit kan een hoop schelen.

Soorten autoverzekering

Als we een grote verzekeraar in Nederland nemen, OHRA dan bieden zij verschillende autoverzekeringen aan. Zo heb je een basisdekking, een WA verzekering, een WA Plus verzekering of een Allrisk verzekering. De schades die hierbij gedekt worden verschilt per verzekering en de premie die betaald moet worden dus ook. Zo ben je bij een basisdekking enkel gedekt voor schade die je een ander toedient, maar ben je bij een Allrisk ten alle tijden verzekerd. Ook voor schade aan je eigen auto of persoon.

De auto die je bezit is van belang voor een passende autoverzekering. Heb je een oude auto die je voor een mooi prijsje tweedehands hebt gekocht, dan is het niet voordeling om een Allrisk verzekering aan te schaffen. De premies die je hiervoor betaald zijn bij elkaar vaak veel hoger dan het bedrag wat de auto waard is. Rij je in een nieuwe luxury auto, dan wil je dat deze natuurlijk wel goed verzekerd is omdat de auto veel waarde heeft. Zo moet je dus goed kijken in welke situatie je zit en welke verzekering daar bij past.

Tip van ons

Een verzekeraar waar wij doorgaans positieve verhalen over horen is OHRA. Zij bieden meerdere verzekeringen aan en beschikken over een uitstekende klantenservice. Waar mogelijk proberen zij mee te denken en te helpen bij de situatie waarin je verkeerd. Ook lopen zij voorop in innovatie en dit is te zien in hun mobiele App. Als één van de weinige verzekeraars kan je hier al je zaken in regelen en is het niet meer nodig om te bellen of zaken via de website of mail te regelen.

Benieuwd naar de premie die jij zou betalen? Autoverzekering berekenen

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.